Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Археологи розкопали поховання родини знатного сармата
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Археологи розкопали поховання родини знатного сармата

Фото - kerch.fm
Фото - kerch.fm
Фото - kerch.fm
Фото - kerch.fm
1/2
Волонтери фонду "Археологія" розкопали непограбований античний склеп неподалік селища Яковенково на Керченському півострові.

За даними фахівців, у кам'яному спорудженні поховали 12 людей. Подібні могили належали представникам однієї родини або роду, яких ховали протягом багатьох років. Про це пише видання Gazeta.ua.

"Ми зіткнулися з дуже цікавим фактом. Верхня частина похоронної камери ще в давнину була розібрана на камінь, і все вказувало на те, що це буде черговий розграбований ще у давнину склеп. Продовжили розчищення і не повірили своїм очам, коли знайшли скелети похованих у ньому людей. Більш того, із ними разом лежали супутні похованню речі", - зазначив археолог Павло Гецко.

Також поряд із похованими археологи виявили залізний меч і рештки коней, повідомляє Керчь ФМ.

"Це не дивно, бо у перших століттях нашої ери саме в таких кам'яних монументальних склепах ховали представників військової знаті Боспорського царства. Є думка, що це були знамениті кавалеристи-катафрактарії, провісники середньовічних лицарів. Кінні воїни, повністю закуті в броню, головною зброєю яких було довгий спис-Контос. Вони з'явилися у Північному Причорномор'ї за часів навали сарматів і, ймовірно, були етнічно пов'язані з ними", - зазначили у фонді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ