Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На кордоні з Румунією прикордонники викрили контрабандиста в погонах

Як повідомили в прес-службі Держприкордонслужби, на кордоні з Румунією прикордонники Чернівецького загону викрили свого колегу, який планував «підзаробити» на сигаретах.

Державна прикордонна служба України здійснює системні заходи задля недопущення протиправної діяльності на державному кордоні та викриття осіб, які причетні до незаконного переміщення товарів. При цьому також постійно перевіряється й можлива причетність військовослужбовців відомства до заняття незаконним промислом.

Так, сьогодні вночі на Буковині прикордонники Чернівецького загону затримали на кордоні з Румунією чоловіка. Він вештався поблизу держрубежу. Невідомого виявив дільничний інспектор прикордонної служби під час моніторингу державного кордону.

Після затримання з’ясувалося, що чоловік є прикордонником цього загону, який в цей час не був задіяний до несення служби. Аби не допустити будь-яких протиправних дій охоронці кордону негайно перевірили лінію кордону, проте ознак порушення виявлено не було. В подальшому виявлений військовослужбовець зізнався, що мав наміри потрапити на територію Румунії аби віднайти на тій стороні «ділків» та домовитись про переміщення через кордон сигарет.

В даний час призначено службове розслідування та перевіряється інша інформація про можливі протиправні дії військовослужбовця.

Відмітимо, що в рамках антикорупційної операції «Чисті руки», яка проводиться в Держприкордонслужбі з середини травня затримано 19 прикордонників за підозрою в отриманні неправомірної вигоди. Крім того, за цей час зафіксовано 172 випадки, коли прикордонники відмовлялися від неправомірної вигоди, що їм пропонували громадяни за сприяння в незаконній діяльності, перетині кордону та інші протиправні дії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ