Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На кордоні затримали групу нелегальних мігрантів та українця-перевізника

На кордоні затримали групу нелегальних мігрантів та українця-перевізника, - прес-служба ДПСУ.

В ході спільної операції, в рамках кримінального провадження, щодо організації каналу незаконного переправлення осіб через державний кордон України військовослужбовці Держприкордонслужби спільно із співробітниками Служби безпеки України попередили чергову спробу групового порушення кордону. Правоохоронці виявили та  затримали сім’ю вихідців із Чечні,  які намагалися незаконно дістатися Польщі та українця, який  сприяв дані протиправні діяльності. 

Так сьогодні, в ході пошукових дій за 700 метрів від державного кордону правоохоронці зупинили легковий автомобіль, яким керував 35-річний українець. Окрім нього в салоні ще перебували чоловік з жінкою та їх 4-річна дитина, як з’ясувалось – всі вихідці з кавказького регіону Російської Федерації. Дані громадяни мали на меті незаконно потрапити до Польщі, а далі до країн Євросоюзу. Затриманими виявились 25-річний громадянин Туреччини, який наприкінці квітня легально прибув в Україну, та його 27-річна дружина з донькою, громадяни Російської Федерації. В ході огляду з’ясувалось, що чоловік має подвійне громадянство, оскільки в  особистих речах було знайдено його внутрішній та закордонний російські паспорти. Наразі тривають оперативно-розшукові заходи щодо встановлення кола осіб, причетних до даного правопорушення.

Громадян затримано в адміністративному порядку  та складено документи адміністративної справи за ч.2 ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», вчинене групою осіб. Українцю, мешканцю міста Львова, який привіз даних громадян до прикордоння, оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого статтею 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ