Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На курорті Східниця відкриється унікальний парк мультимедійних голограм

Цієї осені на курорті Східниця буде відкрито унікальний культурний простір – парк мультимедійних голограм «Дерев’яні церкви Дрогобиччини».

Ця унікальна експозиція буде розміщена на території чотиризіркового СПА готелю «RESPECT» і міститиме мультимедійні голограми 10 найстаріших дерев’яних церков Франкового Підгір’ї. Серед відтворених 3D моделей будуть сакральні дерев’яні споруди XVII-XVIII століть, які збереглися на Дрогобиччині. Найстаршим експонатом буде церква Успіння Пресвятої Богородиці, яка датується 1644 роком із смт. Меденичі Дрогобицького району. Серед дерев’яних скарбів минулого також можна буде побачити Дрогобицьку церкву Святого Юра, яка належить до світової спадщини ЮНЕСКО та Церкву Воздвиження Чесного Хреста, яка датується 1661 роком.

Усі цифрові експонати матимуть інформаційний супровід з описом, позначкою на мапі та QR кодом, скориставшись яким можна буде дізнатися ще більше інформації про конкретний культурний об’єкт та місце його знаходження.

Організацією виставки колектив СПА готелю «RESPECT» хоче привернути увагу мешканців та гостей Східниці до рідкісних шедеврів дерев’яної сакральної архітектури, які збереглися до наших днів, а також наповнити відпочинок в Карпатах пізнавальним контентом.

Парк мультимедійних голограм «Дерев’яні церкви Дрогобиччини» буде створено за підтримки Українського культурного фонду. На початку жовтня цього року організатори планують представити результати своєї роботи. Вхід для перегляду експозиції буде вільний.

СПА готель «RESPECT», один із небагатьох курортних комплексів Східниці, який поряд з тим, що пропонує комфортний і якісний відпочинок в Карпатах, також береже народні традиції та звичаї, підтримує та популяризує збереження культурної спадщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ