Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Київщині троє спритників привласнили землю біля Дніпра

Загальна вартість привласнених злочинним шляхом земельних ділянок становить понад 9 млн грн

Фото: Depositphotos

Правоохоронці повідомили про підозру трьом громадянам, які заволоділи державними землями вартістю понад 9 млн грн поблизу річки Дніпро на Київщині.

Про це в телеграмі інформує Офіс генпрокурора.

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури трьом громадянам повідомлено про підозру у шахрайстві, підробленні документів та їх використанні, а також у легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 190, ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 209, ч. 2, 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, мешканець Київської області розробив схему із заволодіння земельними ділянками поблизу річки Дніпро у Вишгородському районі. Він залучив свого брата – інженера-землевпорядника, який використовуючи дані 15 підставних осіб, підробив пакет офіційних документів.

На їх підставі брати отримали розпорядження районної держадміністрації та рішення сільської ради про передачу 1,3 га землі державного лісгоспу у приватну власність.

Надалі знайомий державний реєстратор здійснив державну реєстрацію права власності на всі земельні ділянки.

Після цього підозрювані придбали частину привласнених земель за цінами значно нижче ринкових.

Загальна вартість привласнених злочинним шляхом земельних ділянок становить понад 9 млн грн.

До суду скеровані клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Встановлюється можлива причетність до злочину інших осіб, у тому числі співробітників Держслужби з питань геодезії, картографії та кадастру.

Наразі земельні ділянки арештовані. Прокуратура вживає заходів представницького характеру задля їх повернення у власність держави.

Досудове розслідування – ДБР.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ