Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: На Київщині знайшли останки семи бійців Червоної армії
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

На Київщині знайшли останки семи бійців Червоної армії

Наприкінці минулого тижня в Макарівський районний історико- краєзнавчий музей надійшло повідомлення про знахідки на полі дивних речей – на теренах Макарівщини. Щоб всі ці знахідки не потрапили до рук «чорних археологів» та не були втрачені, на новину оперативно відреагували заступник голови правління АМПО «Обеліск» Ігор Слюсар (м. Київ), керівник історико-краєзнавчого клубу «Пошук» Роман Целованський (смт Макарів) та директор Макарівського районного історико-краєзнавчого музею Віталій Гедз

Пошуківцями, які прибули на вказане місце, у результаті дводенних розкопок було знайдено останки семи бійців Червоної армії та шість солдатських медальйонів. Всі вони були передані до Києва для відкриття спеціалістами. «Найближчим часом очікуємо відомості про написи на папері в медальйонах. Маємо надію, що зможемо повернути з небуття не одне ім’я бійців 1941-го, захисників Макарівщини» - кажуть пошуковці.

На відміну від гітлерівських солдатів, котрі в обов’язковому порядку носили на тілі металевий жетон з двох половинок, на кожній з яких був викарбуваний індивідуальний номер (у випадку смерті одна половина залишалась на тілі, інша додавалася до донесення про безповоротні втрати), особовий склад Червоної армії мав, так звані, «солдатські медальйони», ебонітові капсули, в котрих на папері, від руки були записані їхні дані.

Попереднє вивчення архівних документів та літератури дали можливість припустити, що ці поховання виникли внаслідок боїв, які відбувалися у цій місцевості в липні 1941 р. А тому, на думку представників ініціативної групи, пошуки на вказаній місцевості потрібно продовжувати.

Всі останки, що вже розкопано, і всі, що ще буде знайдено, заплановано перепоховати 22 червня цього року з військовими шанами. Також пошуківці дякують за надану інформацію голові правління СПО «Вертикаль» Володимиру Жарко.

Макарівські вісті

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ