Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Луганщині викрили схему фінансування терористичної організації "лнр"

Як повідомили у прес-центрі СБУ, на Луганщині співробітники СБУ залучені до операції Об’єднаних сил спільно з Держслужбою фінансового моніторингу викрили та блокували масштабний механізм фінансування терористичної організації ʺЛНРʺ.

Оперативники спецслужби встановили, що на тимчасово окупованій частині області діє фінансова установа, яка забезпечує незаконне забезпечувала незаконний рух коштів на підконтрольну українській владі територію та у зворотному напрямку. У Луганську фінансовий центр мав десять відділень та розгалужену мережу платіжних терміналів. Зловмисники здійснювали операції через інтернет-банкінг та перевозили готівку кур’єрами через лінію розмежування. 

Співробітники СБ України задокументували, що у трьох банківських установах на підконтрольній українській владі території організатори оборудки відкрили кілька десятків рахунків на підставних осіб, доступ до яких мали через інтернет-сервіси. 

За даними Державної служби фінансового моніторингу, загальний обсяг коштів нелегальної фінансової установи, переведений лише через національну платіжну систему, перевищив шістдесят мільйонів гривень. З отриманих за надання ʺпослугʺ грошей ділки щоквартально сплачували податки до так званого ʺбюджету ЛНРʺ. 

У межах відкритого кримінального провадження співробітники СБУ спільно з Держслужбою фінансового моніторингу блокували функціонування тридцяти рахунків, відкритих представниками фінцентру у трьох українських банках. 

Під час обшуків, проведених у Сєвєродонецьку та у Станиці Луганській, у спільників ʺфінансистівʺ правоохоронці вилучили банківські картки, через які у банкоматах знімалася готівка для передачі клієнтам або кур’єрам, а також комп’ютерна техніка з інформацією про звітність роботи нелегальної структури. 
Керівникам фінансового центру повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України. 

Тривають слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до незаконної діяльності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ