Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Луганщині затримали чоловіка, який працював на "ДНР"

Члена незаконних збройних формувань затримали в пункті пропуску "Мілове", що на кордоні з Росією, військовослужбовці Луганського прикордонного загону. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі ДПСУ.

Викрити колаборанта вдалося військовослужбовцям загону та оперативних підрозділів Східного регіонального управління Держприкордонслужби України в тісній співпраці зі співробітниками ГУ СБ України в Донецькій та Луганській областях.

49-річний уродженець м. Маріуполь розповів, що свого часу закінчив вище артилерійське училище в м. Коломенськ. Маючи фахову освіту, влітку 2014 року брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України на стороні так званого ʺополченняʺ у м. Слов’янськ, а саме - здійснював технічне обслуговування артилерійського озброєння. Згодом у складі т.з. ʺ1-ї Слов’янської механізованої бригади ДНРʺ брав участь на посаді ʺстаршого офіцера батареїʺ у т.з. ʺобороні Сніжногоʺ проти ЗС України, здійснював організацію системи вогню НЗФ, в т.ч. у боях в районі Саур-Могили. У період з весни 2015 р. до середини серпня 2017р. ʺпроходив службуʺ на посаді заступника начальника відділення артилерії ʺ5-ї механізованої бригади ДНРʺ у м. Макіївка та м. Докучаєвськ Донецької області.

Зі слів чоловіка встановлено, що на територію України він слідував, оскільки розчарувався у суспільно-політичній ситуації на непідконтрольній українській владі території Донецької та Луганської областей.

Під час огляду його особистих речей, правоохоронці виявили ʺУдостоверение личностиʺ міністерства оборони ʺДНРʺ, а також витяг з так званого ʺнаказу міністерства оборони ʺДНРʺ про присвоєння чоловіку військового звання ʺкапітанʺ.

Після проведення всіх процесуальних дій чоловіка передано представникам СБУ для прийняття подальшого правового рішення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ