Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині 27-річний водій збив двох дітей

На Жидачівщині внаслідок автонаїзду травмовано двоє неповнолітніх пішоходів – поліцейські закликають водіїв бути уважними за кермом. Про це повідомили 18 січня Гал-інфо у відділі комунікації поліції Львівської області
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

17 січня близько 21.00 у селі Жирова Жидачівського району сталася ДТП за участю двох неповнолітніх пішоходів. Як встановили правоохоронці, водій автомобіля "ВАЗ-2106", 27-річний мешканець Миколаївського району, здійснив наїзд на 16-річного місцевого мешканця та 17-річного жителя міста Ходорів.

Внаслідок ДТП неповнолітні пішоходи отримали тілесні ушкодження та були доставлені до медичного закладу.

Слідчі територіального відділення поліції за процесуального керівництва Стрийської місцевої прокуратури відкрили кримінальні провадження ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – до трьох років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. Поліцейські розслідують обставини ДТП.

Як повідомлялось раніше, 14 січня близько 20.45 в одному з сіл Старосамбірького району внаслідок автонаїзду були травмовані троє неповнолітніх пішоходів. Як встановили правоохоронці, водій автомобіля "Шкода", 32-річний місцевий мешканець, скоїв наїзд на двох хлопців віком 13 та 14 років та 13-річну дівчину, мешканців того ж села. Внаслідок наїзду неповнолітні отримали тілесні ушкодження. Правоохоронці оперативно розшукали водія, який втік з місця події, - він мав ознаки алкогольного сп’яніння.

Лише протягом останніх трьох діб на Львівщині внаслідок ДТП травмовано п’ятеро неповнолітніх пішоходів. Правоохоронці закликають водіїв бути відповідальними та уважними на дорогах, не порушувати правила проїзду перехресть та пішохідних переходів. А батьків закликають: нагадайте дітям Правила дорожнього руху.

Загалом, з початку 2021 року на дорогах Львівщини зареєстровано 15 дорожньо-транспортних пригод за участі дітей, внаслідок яких одна дитина загинула, 17 травмовані, серед них 5 –пішоходи.

Правоохоронці нагадують водіям – будьте уважними та обережними, наближаючись до пішохідних переходів, не перевищуйте швидкості та правильно оцінюйте ситуацію на дорозі.

А батьків закликають: нагадайте дітям Правила дорожнього руху. Переходити вулицю необхідно лише пішохідним (наземним чи підземним) переходом, перебігати дорогу заборонено. Діти до шести років повинні переходити дорогу лише у супроводі дорослих.

Крім того, використовуйте світловідбивні елементи на одязі дитини – це зробить її помітною на дорозі у темну пору доби. А також слідкуйте, щоб діти не каталися на санчатах, лижах чи ковзанах поблизу автодоріг.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ