Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині колишньому сільському голові повідомили про підозру в заволодінні бюджетними коштами

На Львівщині викрили колишнього сільського голову одного з населених пунктів колишнього Сокальського району на тому, що він підробив службові документи та у змові з керівниками підприємств-підрядників заволодів коштами орієнтовно 2,5 млн грн, виділених із бюджету для будівництва газопроводу.
фото - пресслужба Нацполіції

Про це інформує пресслужба Нацполіції Львівської області.

Так, у 2013 році сільський голова одного з населених пунктів, розташованого у Сокальському районі, 64-річний місцевий мешканець, склав свідомо неправдиві офіційні документи щодо здійснення будівництва газопроводу - був зведений кошторисний розрахунок вартості об’єкта будівництва та  визначена договірна ціна. Надалі був проведений тендер, визначений переможець, складені та підписані відповідні акти про виконання та приймання виконаних робіт, а також здійснені оплати за їх виконання.

Проте, насправді роботи з будівництва газопроводу не проводились і навіть потреби у їх проведенні не було, оскільки ці роботи вже були виконані раніше, про що зловмисники достовірно знали. Таким чином вони заволоділи бюджетними коштами у сумі близько двох з половиною мільйонів гривень.

Слідчі повідомили колишньому сільському голові про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України та ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб)  Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, що загрожує підозрюваному - позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ