Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині незаконне сміттєзвалище закрили через суд

В урочищі «Гайки» поблизу смт Новий Яричів Кам’янка-Бузького району Львівської області несанкціоновано використовувалось 1,2 га земельної ділянки для вивозу сміття. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Під час планової перевірки щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства Державна екологічна інспекція виявила численні порушення у сфері експлуатації відходів з боку посадовців Новояричівської селищної ради.

Після цього екологічна інспекція видала припис, а голові селищної ради – рішення про тимчасове зупинення захоронення твердих побутових відходів на вказаному сміттєзвалищі.

Одночасно прокуратура області скерувала до Львівського окружного адміністративного суду позов про визнання протиправною бездіяльність суб’єктів владних повноважень та зобов’язання їх до вчинення передбачених законом дій.

25 липня вказаний позов задоволено повністю, а також зобов’язано вжити невідкладних заходів, спрямованих на виконання припису та рішення Державної екологічної інспекції – припинити незаконне вивезення сміття.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ