Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині оголосили підозру "волонтерам", які торгували автівками для ЗСУ

СБУ ліквідувала масштабну схему розкрадання гуманітарної допомоги: "волонтерам", які торгували автівками для ЗСУ повідомлено про підозру

Як повідомили Гал-інфо в пресслужбі На Львівщині спецслужбою блоковано чергову тіньову оборудку з військовим майном: зловмисники незаконно продавали автотранспорт, який ввозили з-за кордону як гуманітарну допомогу.

Протиправний бізнес в умовах війни налагодили так звані "волонтери", які входили до однієї з благодійних організацій Львівщини. Прикриваючись волонтерством вони ввезли в Україну нібито для потреб ЗСУ та задекларували як гуманітарну допомогу (без сплати мита) понад 30 автомобілів.

Проте замість безоплатної передачі підрозділам ЗСУ вони підшукували покупців іномаркам.

Оперативники спецслужби задокументували факт злочину, а саме викрили зловмисників «на гарячому». За 20,7 тисяч євро вони намагалися продати чотири автівки, які вже були оплачені та мали передаватись безкоштовно як гумдопомога військовим.

В ході проведених санкціонованих обшуків оперативники виявили та вилучили докази протиправної діяльності зловмисників.

Наразі двом фігурантам справи повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) КК України.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб причетних до незаконного використання гуманітарної допомоги.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ