Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ на Львівщині ліквідувала схему розкрадання коштів ВПО

​СБУ ліквідувала мільйонну схему розкрадання бюджетних коштів виділених для забезпечення внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомили в пресслужбі СБ України у Львівській області.

На Львівщині Служба безпеки викрила масштабну схему розкрадання державних коштів, призначених для допомоги цивільному населенню в умовах воєнного стану в Україні.

Мова йде про грошову допомогу спрямовану на забезпечення потреб першої необхідності для внутрішньо переміщених осіб, яка була виділена Міністерством соціальної політики України. 

Через створений злочинний механізм, лише за одним з епізодів, сума збитків завдана державі становить майже один мільйон гривень.

Як встановили оперативники, одному з суб’єктів господарювання зі Львівщини, згідно поданих пропозицій в рамках державної програми, було виділено близько 9 млн грн. 

Проте підприємець безпідставно привласнив бюджетні кошти, так як по факту не надав повного обсягу послуг для забезпечення проживання ВПО.

Також встановлено, що певна кількість осіб на яких він отримував гроші на вказаний момент вже перебували за кордоном.

Таким чином організована схема дала змогу зловмиснику привласнити майже мільйон гривень бюджетних коштів.

На підставі зібраних доказів  зловмиснику вже повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Йому вже обрано запобіжний захід.

Триває розслідування щодо інших фігурантів провадження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ