Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Львівщині освятили новозбудований храм святого Архистратига Михаїла

Як інформують у прес-службі ЛОДА, сьогодні, 18 листопада, у селі Полоничі Буського району відбулось освячення храму святого Архистратига Михаїла. Участь в урочистостях взяв голова Львівської ОДА Олег Синютка.

«Я би дуже вас просив, щоб разом із цим святом, яке прийшло до Полонич, Бузького району, ми завжди собі міркували над тим, що багато речей, які починалися 15-20 років тому, сьогодні мають своє завершення. Ми добудовуємо і освячуємо храми, школи, садочки і це великий результат спільної роботи людей. І також ніколи б мабуть не постав цей храм, якби не спільна праця багатьох людей. І так само як будувалася ця церква, я б хотів, щоб кожен з нас думав про те, як він будує нашу державу. Кожен звісно будує і своє життя, із його клопотами та труднощами, але коли ми всі зберемося разом, то ніщо для нас не буде страшним і ми обов’язково збудуємо нашу українську державу, ту державу в якій точно добре буде жити людям», - зазначив у вітальному слові Олег Синютка.

Також очільник області звернувся до владики Михаїла Колтуна Єпископа Сокальсько–Жовківської Єпархії з благословення якого у 2003 році парафіяни розпочали будівництво нового храму.

«Я тільки можу здогадуватися, який великий трепет в душі ви переживаєте саме тут і сьогодні. Бо ви за свій вік посвятили багато храмів і в кожен храм разом із Божим словом та благословенням ви вклали частинку свого серця і частинку своєї душі. Але мабуть особливо велике щастя в Бога посвячувати храм в тому місці звідки твоє коріння, твої батьки, проростає твій шлях до Бога. І ми всі сьогодні маємо подякувати Владиці, яким є наставником усіх наших українських військових, капелан нашої церкви. І тих багато хлопців, які пройшли через війну і повернулися додому, вони теж мають завдячувати і Владиці  адже я впевнений, що його молитва, духовний захисток  обов’язково рятував багатьох наших українських воїнів», - додав Олег Синютка.

Відтак з нагоди освячення храму усі присутні, а це мешканці села та району, представники влади, духовенства, гості, взяли участь у святковій Архиєрейській Божественній Літургії. Опісля духовенство освятило храм.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ