Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Львова: На Львівщині перепоховали останки військових Першої світової війни
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

На Львівщині перепоховали останки військових Першої світової війни

У селі Нижня Рожанка Сколівського району відбулося перепоховання 91 останку військовиків, які загинули в Карпатах у роки Першої світової війни. Невідомі санітарні поховання були віднайдені працівниками меморіально-пошукового підприємства «Доля», що при Львівській обласні раді, в 2016-2017 роках. За віднайденими артефактами пошуковці визначили, що серед полеглих найбільше вояків Німецької кайзерівської армії, а також військових Австро-Угорської та Російської імперій

В церемонії перепоховання взяли участь гості з Німеччини, зокрема керівник юридичного та консульського відділу посольства ФРН  в Україні Єнс Крауз-Массе та представник Німецької народної спілки з догляду за військовими похованнями Рольф Відеманн. Українську сторону представляли відповідальний секретар Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті учасників АТО, жертв війни та політичних репресій, директор КП ЛОР «Доля» Святослав Шеремета, представники Сколівської районної влади та Славської ОТГ, пошуковці КП ЛОР «Доля» та велелюдна громадськість села Нижня Рожанка.

Як зазначив у коментарях Святослав Шеремета, завдяки кропітким старанням пошуковців підприємства «Доля» упродовж двох років було віднайдено майже сотню останків солдатів та офіцерів, які полягли на Карпатських хребтах в період Першої світової. «Ось і ще 91 вояк отримав довгоочікувану заупокійну молитву у цей благословенний Богом сонячний день. Сьогодні полеглих в Карпатах воїнів за християнським звичаєм та з військовими почестями перепоховано на Збірному меморіальному цвинтарі в селі Нижня Рожанка.

Пошуковці КП «Доля» й надалі продовжуватимуть роботи з виявлення невідомих поховань», – зазначив Святослав Шеремета.

«Доля»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ