Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині посадовці привласнювали бюджетні гроші

Фото СБУ
Фото СБУ
Фото СБУ
Фото СБУ
Фото СБУ
Фото СБУ
1/3
СБУ викрила посадовців органів місцевого самоврядування на привласненні бюджетних коштів на понад 1,3 млн грн. Про це повідомили 23 березня Гал-інфо у пресцентрі Управління СБУ у Львівській області.

На Львівщині Служба безпеки України задокументувала масштабну схему привласнення бюджетних коштів. Посадовці організували оборудку під час реалізації міжнародного проекту з благоустрою і будівництва об’єктів туристичної інфраструктури.

За даними досудового розслідування встановлено, що до схеми причетні учасники однієї з асоціацій органів місцевого самоврядування. Вона об’єднує районні ради Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей.

Співробітники спецслужби задокументували, що асоціація стала розпорядником грошей, виділених як з держбюджету через субвенцію, так і наданих Європейським Союзом. Зловмисники залучили до протиправного механізму представників кількох підприємств-підрядників. Організатори вносили до актів виконаних робіт завищені дані про вартість обладнання і обсяги виконаних робіт.

За висновками експертів, зловмисники привласнили понад 1,3 млн грн. Своїми діями вони також могли зашкодити іміджу України на міжнародній арені.

Наразі двом учасникам схеми повідомлено про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення додаткових епізодів злочинної діяльності та притягнення до відповідальності й інших осіб, причетних до привласнення бюджетних коштів.

Викриття протиправної діяльності здійснювалось оперативниками УСБУ у Львівській області спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ