Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Кримінал

На Львівщині правоохоронці викрили факт незаконного відчуження земельної ділянки в Карпатах

Працівники Управління захисту економіки Львівщини спільно з слідчими Турківського відділення поліції та за процесуального керівництва Самбірської місцевої прокуратури встановили, що колишній голова однієї із сільрад Турківщини затвердив документацію із землеустрою щодо незаконної передачі у власність земельної ділянки в Карпатському регіоні області. Про це повідомили 4 жовтня у відділі комунікації поліції Львівської області.

Працівники Управління захисту економіки Львівщини спільно з слідчими Турківського відділення поліції та за процесуального керівництва Самбірської місцевої прокуратури встановили, що колишній голова однієї із сільрад Турківщини затвердив документацію із землеустрою щодо незаконної передачі у власність земельної ділянки в Карпатському регіоні області.

Ділянка площею у 0,2444 гектара була призначена для спорудження та обслуговування житлового будинку. У той же час, як встановили правоохоронці, насправді земельна ділянка знаходиться за межами населеного пункту та, згідно із вимогами земельного законодавства, могла бути надана у власність лише відповідним органом виконавчої влади, а не органом місцевого самоврядування.

Таким чином, в порушення вимог Земельного Кодексу України, земельна ділянка безпідставно вибула із державної власності та перейшла у приватні  руки. За оцінками експертів її ринкова вартість становить 281 тисячу гривень.

Екс-голові сільради повідомлено про підозру у скоєнні правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду. За скоєння цього злочину передбачене покарання у вигляді  позбавленням волі на строк від двох до п'яти  років  з  позбавленням  права  обіймати  певні посади чи займатися певною  діяльністю на строк до трьох  років  та  зі  штрафом  від  двохсот  п'ятдесяти   до  семисот  п'ятдесяти  неоподатковуваних  мінімумів  доходів громадян або без такого.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ