Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Львівщині продовжують знищувати застарілі боєприпаси

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
1/3
Як повідомили Гал-інфо у прес-службі ДСНС Львівської області, на Львівщині рятувальники продовжують знищувати застарілі боєприпаси.

17 травня піротехнічною групою 2 спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знищено 13 боєприпасів часів Другої світової війни.

12 підривників, що були виявлені під час прибирання на горищі житлового будинку в с. Братківці Стрийського району.

76 мм артилерійський снаряд, виявлений в м. Стрий на вул. Дуброва, на відстані 200 м від житлових будинків, в полі.

Також, 17 травня о 14:28 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення, що в с. Почапи Золочівського району в лісі на відстані 2,5 км до житлових будинків виявлено 8 предметів ззовні схожих на артилерійські снаряди часів Другої світової війни.

Цього ж дня о 19:01 до рятувальників надійшло повідомлення, що в с. Дуб’є Бродівського району в полі на відстані 2 км до житлових будинків виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів Другої світової війни.

За фактами виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявки до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів Другої світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні.

Рятувальники закликають громадян бути вкрай обережними у разі виявлення подібних предметів. Знайшовши боєприпас, ні в якому разі не торкайтеся його та не підпускайте до нього людей. Про знахідку терміново повідомте безпосередньо Службу порятунку "101" або місцеві органи влади.

(на фото боєприпаси виявлені в м. Стрий та с. Братківці Стрийського району)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ