Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині СБУ викрила розкрадання 20 млн. гривень коштів "Укрзалізниці"

фото - СБУ
фото - СБУ
фото - СБУ
фото - СБУ
фото - СБУ
фото - СБУ
фото - СБУ
фото - СБУ
фото - СБУ
фото - СБУ
фото - СБУ
фото - СБУ
1/6
Служба безпеки України задокументувала корупційний механізм розкрадання коштів керівництвом регіональної філії «Львівська залізниця». Спільно з підрядником вони привласнили понад 20 млн грн. Протиправну схему планували поширити на інші підрозділи Укрзалізниці.

Про це інформує Управління СБУ у Львівській області у Facebook.

Оперативники спецслужби встановили, що організували оборудку посадовці залізниці та одного із заводів на сході України. Ділки замовляли на підприємстві продукцію за втричі завищеними цінами. Тільки на одній з угод зловмисники «заробили» понад 20 млн грн. 

Оперативники спецслужби задокументували факт передачі через посередників посадовцям «Львівської залізниці» частини «відкату» загальною сумою понад 10,5 млн грн.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, у Львові, Києві та Краматорську відбулись слідчі дії у посадовців підприємства, а також в офісах комерційних партнерів.

Під час обшуків оперативники виявили і вилучили:

  • бухгалтерію, яка підтверджує ведення протиправної діяльності;
  • комп’ютерну техніку;
  • велику суму готівки сумнівного походження.

Також встановлено, що у 2021 році таку схему зловмисники планували організувати і з іншими підрозділами Укрзалізниці. 

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх епізодів злочинної діяльності та притягнення до відповідальності причетних до привласнення бюджетних коштів осіб.

Операція проводилась УСБУ у Львівській області спільно з Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБ України, слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ