Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині судитимуть чоловіка, який підробив тест на COVID-19

На Львівщині судитимуть чоловіка, який підробив висновок дослідження на виявлення SARS-CoV-2. Про це повідомили 22 квітня Гал-інфо у відділі комунікації поліції Львівської області.

Як встановили дізнавачі сектору дізнання Яворівського районного відділу поліції, зловмисник пред’явив підроблений документ інспектору Державної прикордонної служби України під час перетину польсько-українського кордону на пункті пропуску "Краківець - Корчова", щоб не відбувати самоізоляцію на території України.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що 27-річний мешканець селища Краковець Яворівського району, заздалегідь, використовуючи домашню оргтехніку, самостійно виготовив бланк висновку дослідження на виявлення SARS-CoV-2 (захворювання "коронавірус COVID-19") з негативним результатом, який в подальшому пред’явив інспектору Державної прикордонної служби України на пункті пропуску "Краківець - Корчова", в’їжджаючи в Україну з Республіки Польща. У такий спосіб зловмисник намагався уникнути перебування в самоізоляції на території України, що передбачено у таких випадках законодавством.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1, ч.4 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України, завершене, обвинувальний акт скерований на розгляд суду. Максимальне покарання, що загрожує обвинуваченому - штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ