Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині судитимуть ексдиректора комунального підприємства і підприємця. Деталі

На Львівщині судитимуть колишнього чиновника та підприємця, обвинувачених у заволодінні бюджетними коштами у сумі півмільйона гривень. Про це повідомили у Поліції Львівської області.
Фото Поліція

Як встановили слідчі Червоноградського районного відділу поліції спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань у Львівській області, за процесуального керівництва Червоноградської окружної прокуратури, директор одного з комунальних підприємств райцентру разом з керівником приватної компанії заволоділи бюджетними коштами під час закупівлі автомобіля-сміттєвоза.

Між комунальним підприємством та приватною компанією було укладено договір про закупівлю спеціальної машини вартістю понад 500 тисяч гривень. Гроші з бюджету Червонограда були перераховані постачальнику, проте сміттєвоз місто так і не отримало. Попри це, директор комунального підприємства та керівник компанії склали та підписали неправдивий акт приймання-передачі товару (сміттєвоза), чим завдали місцевому бюджету збитків на вказану суму.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 28 - ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України та ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, завершене. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду.

Максимальне покарання, що загрожує обвинуваченим – позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

За рішенням суду на майно обвинувачених було накладено арешт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ