Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині судитимуть постачальників наркотиків до Личаківської колонії

Фото Нацполіція
Фото Нацполіція
Фото Нацполіція
Фото Нацполіція
1/2
На Львівщині судитимуть вісьмох учасників злочинної організації, які постачали наркотики до Личаківської виправної колонії. Про це повідомили 22 березня Гал-інфо у відділі комунікації поліції Львівської області.

16 жовтня 2020 року оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області, слідчі слідчого управління поліції області спільно із Львівською обласною прокуратурою викрили злочинну організацію, члени якої постачали наркотики до Личаківської виправної колонії.

У Львові "наглядач" за колонією постачав наркотики ув’язненим

Зловмисники налагодили канал постачання наркотичних засобів на територію установи відбування покарань. Товар «перекидали» через охоронювану територію, де його приймали ув’язнені учасники угруповання і розподіляли між іншими арештантами. Крім лідера, до складу злочинної організації входило ще семеро осіб, четверо з яких – неодноразово судимі.

В кожного з обвинувачених були чітко визначені ролі: займалися придбанням, перевезенням та здійснювали «перекиди» наркотиків, інші відповідали за розповсюдження та контроль коштів.

Встановлено, що учасники злочинної організації розповсюджували заборонені речовини у великих обсягах. Зокрема під час проведених обшуків правоохоронці вилучили понад 500 таблеток "субітексу", марихуану, мобільні телефони з контактами постачальників, "чорнові" записи, що підтверджують протиправну діяльність фігурантів.

На підставі отриманих доказів вісьмом членам злочинної організації повідомили про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України:

- організатору - за ч. 5 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів);

- усім іншим учасникам злочинної організації - за ч. 2 ст. 255,  ч. 2, 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 307.

Обвинувальний акт щодо усіх фігурантів скеровано до суду.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, нещодавно на Львівщині затримали групу наркозбувачів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ