Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині судитимуть митника, бо держбюджет втратив 1,2 млн грн

На лаві підсудних опинились митники з Львівщини, які під час оформлення канадських "MANів", проігнорували систему ризиків. Про це 26 лютого, повідомили Гал-інфо у прес-службі Прокуратури Львівської області.

Ідеться про двох службовців колишнього митного поста «Західний», яким у грудні минулого року оголосили підозру за ст.364 ККУ – зловживання владою або службовим становищем.

Як встановили правоохоронці, під час митного оформлення 4 із 6 канадських "MANів" спрацювала система ризиків, яку проігнорували державні інспектори.

Зазначимо, що такі ризики свідчать про певні невідповідності у митній декларації та вимагають додаткового контролю, який, за версією слідства, не здійснили службовці. Як наслідок, митна вартість іноземних вантажівок була свідомо занижена.

Усе це призвело до недоотримання держбюджетом близько 1,2 млн грн митних платежів.

За ймовірне неналежне виконання своїх службових обов’язків одному інспектору Львівської митниці ДФС загрожує до 3 років ув'язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю і штраф, а іншому – до 6 років позбавлення волі, а також вказані додаткові покарання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ