Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині судитимуть ще одного "ухилянта" від мобілізації - мешканця Донеччини

Поліцейські викрили 37-річного жителя Донецької області, який підробив свідоцтва про народження дітей для отримання права виїзду за межі України та звільнення від мобілізації до Збройних сил України.

Про це інформує пресслужба Нацполіції Львівської області.

Підроблені документи чоловік пред’явив під час перетину кордону у пункті пропуску "Краківець".

Дізнавачі Яворівського районного відділу поліції повідомили йому про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 - ч. 1 ст. 358 (Пособництво у підробленні документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України та ч. 4 ст. 358 (Використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене  санкціями статей, - обмеження волі на строк до двох років. 

Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скерований  на розгляд суду.

Також дізнавачі відділення поліції №1 Яворівського районного відділу поліції встановили, що 51-річний мешканець міста Харків підробив посвідчення військовозобов’язаного шляхом внесення в нього недостовірних відомостей щодо непридатності  до військової служби у зв’язку із станом здоров’я. Пізніше він пред’явив підроблений документ під час перетину державного кордону на пункті пропуску "Шегині".

Дізнавачі  повідомили йому про підозру у скоєнні правопорушення, передбачених ч. 1 та ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, - обмеження волі на строк до двох років.

Досудове розслідування триває.

Загалом, від початку війни дізнавачі та слідчі поліції Львівщини відкрили 161 кримінальне провадження за ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. У 49 випадках досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровані до суду.

Нагадаємо, що Указом Президента України № 64/2022 від 24.02.2022  у країні введено воєнний стан та розпочато мобілізацію до Збройних Сил України із встановленням обмежень щодо виїзду за межі України громадян чоловічої статі віком від 18 до 60 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ