Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Львівщині урочисто відзначають День Чеської культури

Сьогодні, 23 травня, у Львівському Палаці мистецтв урочисто відкрили День чеської культури, участь у якому взяли представники влади, дипломатичного корпусу, мистецькі колективи тощо. Про це інформує прес-служба ЛОДА.

Розпочалось святкування виступом творчих гуртів та презентацією гастрономічних особливостей Південно-Моравського краю, а також демонстрацією туристичного потенціалу Чехії.

"Сьогодні рівно рік від підписання меморандуму про співпрацю між Львівщиною і Південно-Моравським краєм. Тому вдвічі приємно, що День чеської культури відбувається саме сьогодні. Між Україною і Чехією завжди складалися добрі відносини. Дякуючи керівникам двох держав, ми ніколи не ділили ні землі, ні мови, ні культури. Ми з вами можемо ділитися лише традиціями, збагачуватися культурою та насолоджуватися народними танцями" , - зазначила під час відкриття керівник апарату Львівської ОДА Маріанна Вільшинська.

В межах відзначення Дня чеської культури у стінах облдержадміністрації також відкрили фотовиставку «Моравске Тосканско». На виставці зображені пейзажі Південної Моравії, які в тому числі передаватимуть красу виноградарства краю.

Відзначення продовжать показом чеського кіно з українськими субтитрами "Теорія тигра".

Захід організовано спільно з Південно-Моравським краєм та Львівською ОДА за активної підтримки Генерального консульства Чеської Республіки у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ