Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

П'яні поліцейські ганяють на авто районами Львівщини

«Я сприймаю позитивно дії громадян, коли вони повідомляють про те, що правоохоронець порушив закон. На що ми відповідно реагуємо. У такому випадку здійснюється відсів тих негативних працівників поліції, які ще, на жаль, працюють в наших органах», – повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області Валерій Середа 6 липня під час брифінгу.

Фото: Олена Ляхович

«Деякі працівники поліції практично дискредитували звання правоохоронця. Мова йде про один з випадків, коли двоє працівників групи швидкого реагування Пустомитівського відділення поліції на дорозі в певний момент не професійно діяли, чим показали з гіршого боку органи Національної поліції.

А другий випадок ­ стосується тої історії, коли одна цивільна машина підрізала іншу, чим і створила аварійну ситуацію, після чого втекла. Пізніше було встановлено, що ця автівка належить працівнику поліції Радехівського відділення. Відповідне відео розміщене на Ютубі».

Валерій Середа повідомив, що за обидвома фактами були проведені службові перевірки. Станом на сьогодні працівників поліції – учасників тих подій, звільнено з органів Національної поліції.

Фото: Олена Ляхович

«Перший випадок – це дійсно непрофесійні дії, адже слідство встановило, що справді водій порушив правила дорожнього руху. Тому працівники поліції мали відреагувати відповідно до закону для того, щоб правопорушник зазнав покарання.  Проте вони не виконали всю процедуру до кінця: у разі встановлення факту правопорушення правохоронець мав би взяти у того водія документи, перевірити їх, скласти адміністративний протокол, який потім би розглянув або керівник, або вже суд. А через те, що вони цього не зробили, тим самим вони перевищили свої службові повноваження, адже надали можливість порушнику уникнути покарання. Проте пояснити свої дії вони не змогли.

Фото: Олена Ляхович

Щодо другого випадку, то там працівник поліції навіть під час проведення службового розслідування, проявив нещирість, вводив слідство в оману, що він не керував транспортним засобом. Також змовчав про те, що давав комусь користуватись автівкою. Але після проведення перевірок нам вдалось дослідити, що дійсно на транспортному засобі є характерні пошкодження для такого випадку. Тобто, все підтверджує його безпосередню участь у дорожньо-транспортній пригоді. Наразі матеріали перебувають у суді щодо порушення ним правил дорожнього руху. Проте керівництво Управління національної поліції вже прийняло рішення звільнити його з правоохоронних органів. До того ж в ході розслідування вдалось встановити, що даний автомобіль він не задекларував. Вказав одне, а виявилось зовсім інше. Це певним чином додало підстав для звільнення», – розповів Валерій Середа.

Фото: Олена Ляхович

Також він додав, що Головне управління постійно реагує на звернення громадян. «Окрім того, на Львівщині діють мобільні групи, яким вдається виявляти правопорушення. Ось, наприклад, за останні півроку затримували працівників поліції, які керували транспортними засобами в нетверезому стані. Найчастіше ми натрапляємо на таких правопорушників, коли виїжджаємо в райони. Після чого ми затримуємо цих працівників, проводимо службові перевірки і їх позбуваємось.

Цього року ми провели сорок чотири таких рейди, після яких було виявлено загалом 115 правопорушень, з яких 6 – керування транспортом в нетверезому стані. Всі шість працівників були звільнені зі служби. Крім того, фіксувались порушення правил несення служби. Фактично 62 працівників було притягнуто до дисциплінарної відповідальності, і двох було звільнено за результатами перевірки», – повідомив Валерій Середа.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ