Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині викрили шахраїв-гастролерів

На Львівщині поліцейські викрили шахраїв-гастролерів, які видурили у своїх жертв більше ніж 150 тисяч гривень. Про це повідомили 24 травня Гал-інфо у відділі комунікації поліції Львівської області.
Фото поліція Львівської області

Двоє мешканців Харківської області віком 30 та 35 років, представляючись медиками, видурювали у людей гроші нібито для проведення невідкладних операцій для їх близьких родичів, котрі, за словами шахраїв, були травмовані під час ДТП.

Зловмисники причетні до щонайменше п’яти подібних злочинів, скоєних у Львові та на території області.

21 травня у відділ поліції № 6 Львівського районного управління поліції за допомогою звернулась 80-річна мешканка одного з сіл району. За словами заявниці, ввечері до неї додому прийшли двоє невідомих чоловіків, представились медиками та повідомили, що її онука потрапила у дорожньо-транспортну пригоду, отримала травми і їй необхідно якнайшвидше провести складну операцію. Для цього, за словами незнайомців, бабуся повинна передати їм 19 тисяч гривень.

Повіривши зловмисникам, старенька віддала їм вказану суму.

23 травня до поліції надійшло ще одне подібне повідомлення. 74-річна мешканка сусіднього села розповіла, що невідомі зловмисники у шахрайський спосіб заволоділи її коштами у сумі 27 тисяч гривень. За тих самих обставин незнайомі чоловіки видурили у жінки гроші нібито для проведення операції її доньці, котра, за їх словами, була травмована під час аварії.

До розкриття злочинів були задіяні слідчо-оперативні групи, дільничні офіцери поліції, оперативники кримінальної поліції, дізнавачі та співробітники інших служб відділу поліції № 6 Львівського районного управління поліції.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами ввечері 23 травня правоохоронці встановили місцеперебування зловмисників та затримали їх в одному з готелів неподалік Львова, де вони винаймали номер. Особи чоловіків встановлені – ними виявились мешканці Харківської області віком 30 та 35 років, котрі раніше вже притягувались до кримінальної відповідальності.

За фактами дізнавачі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальні провадження за ч.2 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті - позбавлення волі на строк до трьох років.

Також встановлено, що зловмисники причетні до щонайменше п’яти подібних злочинів, скоєних у Львові та на території області, заволодівши коштами мешканців на загальну суму понад 150 тисяч гривень.

Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ