Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині викрили ще двох людей з підробленими СOVID-сертифікатами: одного незабаром судитимуть

На Львівщині судитимуть жителя Івано-Франківщини за пособництво у підробленні сертифікату про вакцинацію та його використання.
фото ілюстративне

Про це інформує пресслужба Нацполіції Львівської області.

Крім того, за три дні слідчі та дізнавачі поліції  Львівщини виявили ще шість таких фактів. У кожному випадку відкрили кримінальне провадження, досудові розслідування тривають.

Так, 6 грудня до поліції Львівщини надійшло повідомлення від прикордонників, що на одному з пунктів пропуску 37-річний мешканець Тернопільської області пред’явив міжнародне свідоцтво про вакцинацію від коронавірусної хвороби з ознаками підробки. Слідчі відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції №1 відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статті, - позбавленням волі на строк до п’яти років.

Наступного дня підроблений сертифікат було виявлено у 24-річного жителя Івано-Франківської області. Слідчі повідомили йому про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 -  ч. 3 ст. 358 та ч. 4 ст. 358 (Пособництво у підробленні та використання підробленого документа) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Крім того, дізнавачі відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №2 та Яворівського  районного відділу поліції відкрили ще п’ять кримінальних проваджень за ч. 4 ст. 358 (Використання завідомо підробленого документу) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене  санкціями статей, - обмеження волі на строк до двох років. Досудові розслідування тривають.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ