Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині викрили схему незаконного ввезення в Україну автомобілів

Як інформують у прес-службі АДПСУ, 22 січня, викрито чергову схему, за якою в Україну намагались незаконно завезти автомобілі іноземної реєстрації.

Оборудку спробували реалізувати через пункт пропуску "Шегині", що на Львівщині.

Офіцери Управління внутрішньої та власної безпеки "Захід" викрили та задокументували незаконну діяльність двох наших співвітчизників. Чоловіки вирішили незаконно перемістити на територію України легковий автомобіль "Toyota" 2004 року випуску реєстрації Республіки Польща. За основу протиправної схеми спритні ділки намагались використовувати підроблені контрольні талони про проходження прикордонно-митного контролю та здійснювали заміну реєстраційних номерних знаків транспортних засобів. Комплект номерних знаків прикордонники виявили в салоні та багажнику автівки під час огляду. У такий спосіб спритні українці планували ввести в оману співробітників прикордонної та митної служби.

Чоловіки не здогадувалися, що за їх рухом у пункті пропуску уважно стежать співробітники Державної прикордонної служби України, а бездоганний, на їхню думку, план завершився фіаско. Також оперативники ВВБ задокументували причетність одного з викритих порушників до спроби переміщення через кордон ще однієї автівки у такий самий спосіб.

Транспортний засіб затримано. На місце події викликано оперативно-слідчу групу Національної поліції України, у діях осіб вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України "Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів".

Нагадаємо, що наприкінці минулого тижня співробітники внутрішньої та власної безпеки

Держприкордонслужби подібну схему дискредитували в пункті пропуску "Рава-Руська". Задокументовано факт використання підроблених контрольних талонів для проходження контролю з боку двох громадян України, які діяли між собою за попередньою змовою з метою уникнення проходження контрольних процедур. Один з них, пройшовши оформлення на автомобілі "Ford", передав контрольний талон з відмітками ДПСУ та ДФС іншому українцю, який слідував на автомобілі "Honda" англійської реєстрації 2010 року випуску. Додамо, що по даному випадку також проводиться службова перевірка відносно низки військовослужбовців, які несли службу в пункті пропуску, на предмет причетності до протиправної діяльності. Наразі вони відсторонені від виконання обов’язків. У разі підтвердження причетності до порушень Законів та зловживань службовим становищем, прикордонники нестимуть відповідальність згідно з чинним законодавством незалежно від займаної посади та військового звання. Наголосимо, що позиція відомства на подолання корупційних проявів залишається незмінною.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ