Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Львова: На Львівщині виявлено масові захоронення вояків часів Другої світової війни
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

На Львівщині виявлено масові захоронення вояків часів Другої світової війни

Під час польових пошукових досліджень місць боїв часів Другої Світової війни на Львівщині у Золочівському районі Товариством пошуку жертв війни «Пам’ять» виявлено місця масових санітарних захоронень військовиків української добровільної дивізії Зброї СС «Галичина» та радянської Червоної армії, які загинули в боях у липні 1944 року.
Фото: zolochiv.net

Знайдено військові ідентифікатори, які допоможуть більше дізнатись про загиблих. Про це інформує видання zolochiv.net.

У селах Залісся, Червоне, Ясенівці, Гологори, Почапи, Хильчиці пошукова група ГО «Пам’ять» провела пошук ймовірних місць необлікованих захоронень вояків німецьких та радянських збройних формувань, які загинули у «Бродівському оточені» у липні 1944 року.

Дослідженням місць захоронень встановлено, що частина поховань колись уже була розкопана і розграбована сучасними «могильними мародерами». З поховальних ям ексгумовано останки 30 вояків.

За знайденими в захороненнях особистими речами і військовим спорядженням можна стверджувати, що загиблі були військовиками німецьких і радянських збройних формувань.

У непограбованих захороненнях віднайдено особисті ідентифікаційні знаки та інший супровідний матеріал, за яким можна прив’язати певну кількість останків до української добровільної дивізії Зброї СС «Галичина», яка воювала в складі німецьких збройних формувань. Решту ексгумованих останків за збереженими у них фрагментами військових одностроїв та спорядження радянського взірця можуть бути українцями з радянської Червоної армії.

19 липня, на військовому цвинтарі в селі Червоне Золочівського району, Товариство «Пам’ять» до Дня вшанування пам’яті українців, та вояків інших національностей, які воювали у різних військових формуваннях і загинули у «Бродівському оточені» перепоховає віднайдені останки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ