Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Львівщині виявили чотири боєприпаси часів Другої світової війни

Як повідомили 9 травня Гал-інфо у прес-службі ДСНС Львівської області, на Львівщині за добу виявлено 4 боєприпаси часів Другої світової війни та 9 знищено

8 травня о 19:50 фахівці піротехнічної групи 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучили та знищили 9 протитанкових снарядів калібру 152 мм часів Другої світової війни. Боєприпаси були виявлені під час проведення земляних робіт в полі в с. Новошино Жидачівського району. Вони знаходились на відстані 500 м від житлових будинків.

8 травня о 12:07 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення, що в с. Завадів Стрийського району в лісі на відстані 1 км від житлових будинків виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів Другої світової війни.

Ще одне повідомлення надійшло о 12:22, що в с. Гаї-Дітковецькі Бродівського району під час проведення земляних робіт на власній присадибній ділянці, на відстані 20 м від житлових будинків виявлено предмет ззовні схожий на ручну гранату часів Другої світової війни.

О 15:24 надійшло, ще одне повідомлення, що в с. Дітківці Бродівського району в лісі на відстані 3 км від житлових будинків виявлено предмет ззовні схожий на авіаційну бомбу часів Другої світової війни.

О 15:34 надійшло повідомлення, що поблизу с. Золотковичі Мостиського району в полі на відстані 1,5 км житлових будинків виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів Другої світової війни.

За фактами виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявки до 2 спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів Другої світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні.

Рятувальники закликають громадян бути вкрай обережними у разі виявлення подібних предметів. Знайшовши боєприпас, ні в якому разі не торкайтеся його та не підпускайте до нього людей. Про знахідку терміново повідомте безпосередньо Службу порятунку "101" або місцеві органи влади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ