Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Львівщині виявили три застарілі боєприпаси

Як повідомили Гал-інфо у прес-службі ДСНС Львівської області, на Львівщині за добу знищили 3 боєприпаси часів Другої світової війни та 1 виявили.
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

28 травня о 17:45 фахівці піротехнічної групи 2 спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучили та знищили 2 артилерійські снаряди калібру 100 та 107 мм часів Другої світової війни. Боєприпаси були виявлені в лісі на відстані близько 1 км від житлових будинків с. Передвір’я Яворівського району.

28 травня о 09:30 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що в м. Львові на вул. Пирогівка, на відстані 100 метрів від житлових будинків виявлено предмет ззовні схожий на боєприпас часів ІІ Світової війни. На місце події було направлено оперативну групу Сихівського районного відділу ГУ ДСНС України у Львівській області, працівники якої ідентифікували небезпечну знахідку як 45 мм артилерійський снаряд часів Другої світової війни. Цього ж дня о 12:00 фахівці піротехнічної групи боєприпас вилучили та знищили встановленим порядком.

Також, о 14:23 до рятувальників надійшло повідомлення, що поблизу м. Белз Сокальського району в полі, на відстані 600 м від житлових будинків виявлено предмет зовні схожий на артилерійський снаряд часів Другої світової війни. За фактом виявлення боєприпасу повідомлено правоохоронні органи та подано заявку до 2 спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення.

З початку року на Львівщині виявлено 354 вибухонебезпечні предмети та 1193 набої до стрілецької зброї в 149 місцях.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує: у разі виявлення боєприпасів або речей, за зовнішніми ознаками схожих на боєприпаси, необхідно негайно повідомити про знахідку до службу порятунку"101".

Категорично забороняється:
- брати їх до рук, наносити по ним удари, робити спроби розібрати ВНП;
- переносити або перекатувати з місця на місце;
- кидати їх в вогнище або розводити над ними полум’я;
- збирати та здавати їх як металобрухт.

(фото боєприпасів виявлених в Яворівському районі та м. Львові на вул. Пирогівка)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ