Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Львівщині за добу вогонь знищив понад 1,5 га сухої трави

Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
1/2
Минулої доби на Львівщині вогонь знищив понад 1,5 га сухої трави. Про це повідомили 22 березня Гал-інфо у пресслужбі ДСН Львівської області.

Незважаючи на застереження надзвичайників громадяни вперто продовжують спалювати суху рослинність та сміття, як на своїх присадибних ділянках так і в полі. Часто це призводить не лише до масштабних пожеж на відкритих територіях, але й вогонь перекидається і на лісові масиви і спричиняє займання торфу. Також через спалювання сухої трави виникають пожежі і в житловому секторі.

Так, тільки за минулу добу через необережне поводження з вогнем на відкритих територіях було зафіксовано 8 пожеж сухої трави. Вогонь знищив понад 1,5 га сухої трави та чагарнику.

Зокрема вогнеборці боролись із пожежами сухої трави та чагарнику у таких районах: Львівському, Самбірському, Стрийському, Червоноградському та Яворівському.

Одна з таких пожеж мала місце в с. Ліс (Новояворівська МТГ) Яворівського району. 21 березня о 16:50 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території. Вогнем знищено очерет на площі 10 000 кв. м. О 18:27 пожежу локалізовано та о 19:08 ліквідовано. Врятовано: 1 будівлю та 5 моторних човнів.

Загалом до ліквідації займань сухостою в Львівській області було залучено 8 одиниць спецтехніки та 27 чоловік особового складу.

Надзвичайники Львівщини нагадують мешканцям області про ЗАБОРОНУ СПАЛЮВАННЯ СУХОСТОЮ. Крім того, відповідно до законодавства України, за такі дії передбачена відповідальність як адміністративна, так і кримінальна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ