Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Львівщині за добу знищено 2 боєприпаси часів ІІ Світової війни

На Львівщині за добу знищено 2 боєприпаси часів ІІ Світової війни, а 4 виявлено, - Головне управління ДСНС України у Львівській області.

28 березня фахівцями піротехнічної групи 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України знищено 2 боєприпаси часів ІІ Світової війни.

82 мм мінометну міну було виявлено в с. Бабино Самбірського району під час прогулянки в полі, на відстані 5 м від ґрунтової дороги.

50 мм артилерійський снаряд виявлений на відстані 15 м від житлових будинків під час земляних робіт в с. Митулин Золочівського району.

Знайдені боєприпаси вилучені та знищені у встановленому порядку.

Водночас, 28 березня о 11:02 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що в м. Ходорів на вул. Богуна, 12 Жидачівського району під час проведення земляних робіт в приватному господарстві, на відстані 30 м від житлових будинків, виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни.

Цього ж дня о 12:59 надійшло, ще одне повідомлення, що біля с. Черневе Мостиського району під час проведення земляних робіт в полі, на відстані 1500 м від житлових будинків виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни.

О 13:43 до рятувальників надійшло повідомлення, що в м. Дрогобич на вул. Трускавецька в лісовому масиві, на відстані 60 м від житлових будинків та 40 м від дороги виявлено 75 мм артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни.

Ще одне повідомлення надійшло о 13:55, що в м. Червоноград на вул. Львівська під час пошуку металобрухту на відкритій території, на відстані 2000 м від житлових будинків, виявлено предмет ззовні схожий на авіаційну бомбу часів ІІ Світової війни.

По фактам виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявки до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення.

Зазначимо, що від початку року на території області виявлено 110 вибухонебезпечних предметів в 58 місцях.

Головне управління ДСНС України у Львівській області закликає громадян бути вкрай обережними у разі виявлення подібних предметів. Знайшовши боєприпас, ні в якому разі не торкайтеся його та не підпускайте до нього людей. Про знахідку терміново повідомте безпосередньо Службу порятунку «101» або місцеві органи влади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ