Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Львівщині за добу знищили 4 боєприпаси

Як повідомили Гал-інфо у прес-службі ДСНС Львівської області, на Львівщині за добу знищили 4 боєприпаси часів Другої світової війни/
Фото ДСНС

30 червня о 13:45 піротехнічною групою 2 Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знищено встановленим порядком 2 одиниці, а саме: 50 мм мінометну міну та гранату Ф-1 часів Другої світової війни. Боєприпаси були виявлені в с. Йоничі Жовківського району під час прогулянки лісом.

Цього ж дня о 20:00 піротехнічною групою 2-го Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знищено встановленим порядком 107 мм артилерійський снаряд часів Другої світової війни. Боєприпас було знайдено в с. Новиччина Бродівського району під час збирання грибів в лісі.

Також о 20:17 піротехнічною групою 2-го Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знищено встановленим порядком 82 мм мінометну міну часів Другої світової війни. Боєприпас було знайдено поблизу м. Жовква під час прогулянки лісом.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів Другої світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні.

Знайшовши боєприпас, ні в якому разі не торкайтеся його та не підпускайте до нього людей. Про знахідку терміново повідомте безпосередньо Службу порятунку «101» або місцеві органи влади.

Граната, мінометна міна та артснаряд: де на Львівщині виявили вибухонебезпечні предмети

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ