Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Львівщині за тиждень в аваріях постраждали п'ятеро дітей

Протягом минулого тижня на Львівщині в ДТП травмували п’ятьох неповнолітніх, повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області.

Так, 21 липня в одному із сіл Самбірського району під колеса автомобіля «Фольксваген Т4», яким керував 54-річний місцевий мешканець, потрапила 4-річна дівчинка, котра перебігала дорогу. Внаслідок наїзду вона отримала тілесні ушкодження і госпіталізована зі струсом головного мозку та закритою черепно-мозковою травмою.

Ще один юний пішохід 22 липня потрапив у ДТП в місті Стрий на автодорозі Київ-Чоп. Близько 17.45 водій автомобіля «Фольксваген Транспортер», 41-річний житель Закарпатської області, здійснив наїзд на 7-річного місцевого мешканця, який перетинав вулицю за межами пішохідного переходу. Хлопчик госпіталізований у реанімаційне відділення з діагнозом: забій головного мозку, вдавлений перелом тім’яної кістки, перелом основи черепа.

Був госпіталізований і 8-річний велосипедист, який 16 липня у Львові на вулиці Роксоляни виїхав на проїзну частину і потрапив під автомобіль «ЗАЗ Сенс». У нього медики діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку та забійну рану потилиці.

Поліцейські встановили, що діти опинилися на дорогах без супроводу і нагляду дорослих. У такому юному віці вони або взагалі не знають Правил дорожнього руху, або мають про них лише загальне уявлення і ще не в стані контролювати власну поведінку.

Серед потерпілих цього тижня на Львівщині – двоє неповнолітніх пасажирів транспортних засобів. Обидва ДТП сталися на території Жовківського району. В одному із них внаслідок зіткнення автомобілів тілесні ушкодження отримала 17-річна жителька Київської області. У іншому, де 34-річна жителька міста Червоноград не впоралася із керуванням, з’їхала у кювет і врізалася у дерево, був травмований її 4-річний пасажир. Його доставили у лікарню зі струсом головного мозку та забійними саднами голови.

Оскільки пасажири є пасивними учасниками руху і від них мало що залежить, то відповідальність за їх травмування повністю лежить на водіях. Адже саме від них залежить безпека людей, які їдуть з ними в одному салоні.

Коли ж йдеться про неповнолітніх пасажирів, то слід подбати про дотримання вимоги ПДР щодо перевезення дітей. А саме – не садити на передні сидіння дітей віком до 12  років або тих, чий зріст менше 145 см. При цьому необхідно використовувати спеціальні засоби, які дають змогу пристебнути неповнолітнього за допомогою ременя безпеки.

Аби убезпечити юних пішоходів та велосипедистів від травмування в ДТП, поліцейські звертаються до водіїв: Будьте максимально уважними у населених пунктах, проїжджаючи повз літні табори, дитячі та спортивні майданчики. Тобто місця, де існує великий ризик того, що хтось із неповнолітніх виїде на велосипеді чи раптово вибіжить на дорогу. Обирайте швидкість, яка дозволить своєчасно загальмувати і не заподіяти їм тілесних ушкоджень!

Також нагадують батькам: не відпускайте маленьких діточок самих гуляти - особливо, коли поруч вулиці зі жвавим транспортним рухом. Не залишайте їх без нагляду навіть тоді, коли разом переходите дорогу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ