Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині зловмисники розрахувались за ювелірні вироби фальшивими євро

В одному із райцентрів у Львівській області під час купівлі коштовностей в приватній ювелірній крамниці чоловік та жінка розрахувалися за придбані прикраси валютою, яка має ознаки підробки. Загальна сума заподіяних збитків становить майже 350 тисяч гривень. Про це Гал-інфо повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.
фото умовне

У заяві, з якою звернулася до правоохоронців 60-річна власниця магазину, зазначено, що подія сталася 25 березня. До магазину прийшла їх колишня працівниця разом з якимсь чоловіком. Вибравши прикраси, останній повідомив, що гривень при собі не має, але може розрахуватися валютою. Отримавши згоду, чоловік заплатив за товар 11 500 євро купюрами номіналом по 500 євро.

У банківській установі, куди власниця прийшла 29 березня для того, аби обміняти валюту, їй повідомили, що банкноти мають сумнівну якість. Отримавши таку інформацію, вона вирішила звернутися до правоохоронців.

Купюри, добровільно надані постраждалою для перевірки, скеровані на експертне дослідження. На  даний час триває досудове розслідування.

За фактом відкрите кримінальне провадження, оскільки правопорушення містить ознаки злочину, передбаченого ч.1 ст.199 Кримінального кодексу України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів). Скоєння цього правопорушення карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ