Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На впорядкування святоюрського комплексу пропонують додати 500 тис. грн

Сьогодні, 7 березня, відбулось засідання постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської облради.

Комісія розглядала зміни до програми «Охорона і збереження культурної спадщини Львівської області на 2016-2018 роки», затвердженої рішенням обласної ради від 29.03.2016 №149.

Під час засідання комісія ухвалила рішення збільшити загальний обсяг видатків на суму 1,4 млн грн.

Як повідомили Гал-інфо, це стало можливим за рахунок залишків коштів обласного бюджету, що утворилися на початок 2017 року за загальним фондом.

Відтак, 500 тис. грн додали на виготовлення проектно-кошторисної документації по проекту реставрації та реабілітації об’єктів комплексу Собору св. Юра у Львові. Йдеться про розроблення проекту впорядкування території, горішнього і долішнього подвір’я, реставрація дзвіниці, брам та огорож, завершення реставрації Митрополичих палат, влаштування об’їзду північного та західного корпусів капітули. Загальна сума тепер становитиме 750 тис. грн. 

На пошук та впорядкування поховань жертв війни та політичних репресій заплановано виділити ще 400 тис. грн.  На ремонтно-реставраційні роботи на костелі Різдва Пресвятої Богородиці у м. Комарно Городоцького району пропонують додати 500 тис. грн.

Зміни до програми винесуть на розгляд сесії Львівської облради. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ