Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На підприємстві Укроборонпрому затримали двох хабарників

Служба безпеки України, спільно із службою внутрішньої безпеки ДП "Завод ім. Малишева", викрила на хабарі двох працівників підприємства, які організували протиправний механізм вимагання та одержання грошей за надання в оренду приміщень заводу.

За оренду трьох приміщень складського і побутового призначення, які не застосовуються у виробничій діяльності підприємства, начальник одного з відділів та його підлеглий – інспектор відділу вимагали щоквартально сплачувати їм неправомірну вигоду, за що суттєво знижували комерсантам офіційну суму оренди. Співробітники СБУ затримали працівників у робочих кабінетах після одержання чергового траншу за наступні три місяці.

Вирішується питання щодо повідомлення посадовцям про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії, повідомляє СБУ.

 У свою чергу, новопризначений директор "Завод ім. Малишева" Олександр Чурсін  тимчасово, до рішення суду, відсторонив затриманих осіб від виконання обов‘язків. На підприємстві розпочато службове розслідування, а всі необхідні матеріали передаються до СБУ.  

 Зазначимо, що надання нерухомого майна в оренду знаходить у компетенції підприємств. З метою мінімізації ризиків "Укроборонпром" впроваджує спеціальний публічний механізм відкритих торгів на майданчику ProZorro.Продажі. Наразі він вже діє для всіх акціонерних товариств, що входять до складу Концерну.

 Водночас для його впровадження для роботи на державних підприємствах необхідно змінити відповідні положення постанов Кабміну. І розроблені Концерном проекти цих змін направлені до Кабінету Міністрів України.

Очікуємо, що впровадження максимальної відкритості у сфері діяльності оборонних підприємств допоможе мінімізувати будь-які корупційні ризики. Нагадаємо, що Концерну став першими потужним промисловим об‘єднанням, який впровадив систему прозорих закупівель ще у 2014 році.  

Лише за 2018 рік підприємствами ДК "Укроборонпром" було створено понад 43 тисячі комерційних електронних тендерів. Загалом, за період використання електронних торгових майданчиків, кількість оголошених тендерів підприємствами Концерну сягнуло 140 тисяч.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ