Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На площі Ринок створять інклюзивний мистецький центр

У п`ятницю, 26 червня, виконавчий комітет Львівської міської ради розглянув рішення про створення інклюзивного мистецького центру на пл. Ринок, 42. Відповідний проект рішення розмістили на сайті ЛМР.
Фото Олена Ляхович

Центр планують утворити, переоблаштувавши нежитлові приміщення. Також буде створено робочу групу із експертів та фахівців для напрацювання концепції розвитку, до якої увійдуть, зокрема Павло Гудімов, куратор арт-центру “Я Галерея“ та Василь Косів, доктор мистецтвознавства, доцент Львівської національної академії мистецтв. Реалізовувати проект будуть за кошти, передбачені у плані видатків управління культури департаменту розвитку.

Відповідальною за реалізацію проекту визначено начальницю управління культури департаменту розвитку  ЛМР Христину Береговську.

Довідка Гал-інфо.

Інклюзивний центр - місце спільного виховання та навчання осіб з обмеженими можливостями, де вони створюватимуть мистецькі вироби.

Нагадаємо, що в січні цього року відкрили осередок для роботи з людьми з особливими потребами центру реабілітації “Джерело” на вулиці Б. Хмельницького, 195. У Львові діє загалом 3 осередки центру: на вулиці Кирилівській, 3а, на вулиці Роксоляни, 23 та з вересня на Б. Хмельницького, 195.

“Тут у нас молодь з особливими потребами. Це велика допомога для родини, тому що молоді люди сюди приходять, роблять корисні речі. Власне ми домовилися, що дамо наступний крок, щоб вони робили корисні ужиткові речі, і вони навіть з цього матимуть особистий дохід. Ми плануємо відкрити ще 4 подібні центри, тобто в кожному районі міста буде подібний центр”, - зокрема зазначив мер міста Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ