Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Археологи показали знахідки з давнього кургану на Полтавщині
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Археологи показали знахідки з давнього кургану на Полтавщині

Сіролискована миска. Знахідки належать до черняхівської культури і датуються IV н. е. Фото - Науково-дослідний центр
Сіролискована миска. Знахідки належать до черняхівської культури і датуються IV н. е. Фото - Науково-дослідний центр "Рятівна археологічна служба".
Уламки червоноглиняної посудини. Знахідки належать до черняхівської культури і датуються IV н. е. Фото - Науково-дослідний центр
Уламки червоноглиняної посудини. Знахідки належать до черняхівської культури і датуються IV н. е. Фото - Науково-дослідний центр "Рятівна археологічна служба".
Сердолікова намистина. Знахідки належать до черняхівської культури і датуються IV н. е. Фото - Науково-дослідний центр
Сердолікова намистина. Знахідки належать до черняхівської культури і датуються IV н. е. Фото - Науково-дослідний центр "Рятівна археологічна служба".
Фібула. Знахідки належать до черняхівської культури і датуються IV н. е. Фото - Науково-дослідний центр
Фібула. Знахідки належать до черняхівської культури і датуються IV н. е. Фото - Науково-дослідний центр "Рятівна археологічна служба".
Глиняне пряслице з пластичним декором. Знахідки належать до черняхівської культури і датуються IV н. е. Фото - Науково-дослідний центр
Глиняне пряслице з пластичним декором. Знахідки належать до черняхівської культури і датуються IV н. е. Фото - Науково-дослідний центр "Рятівна археологічна служба".
Сіролищений глек. Знахідки належать до черняхівської культури і датуються IV н. е. Фото - Науково-дослідний центр
Сіролищений глек. Знахідки належать до черняхівської культури і датуються IV н. е. Фото - Науково-дослідний центр "Рятівна археологічна служба".
1/6
Під час розкопок однієї із курганних груп біля с. Новофедорівка на Полтавщині було виявлено рештки інгумаційного могильника черняхівської культури. Про це йдеться у повідомленні Науково-дослідного центру "Рятівна археологічна служба" на Facebook.

"За словами дослідника В’ячеслава Шерстюка, комплекс є досить неординарним. Усі поховання є інвентарними, містять сліди посмертного втручання й руйнування кістяка.

Дослідження проводяться Рятівною археологічною службою спільно з Центром охорони та досліджень пам’яток археології Полтавської обласної ради. Усі знахідки належать до черняхівської культури і датуються IV н. е.", - сказано у повідомленні.

Зокрема археологи виявили сіролищений глек, фібулу, сіролискована миску, сердолікову намистину, уламки червоноглиняної посудини, глиняне пряслице з пластичним декором.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ