Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Полтавщині припинили діяльність нарколабораторії

Оперативники управління протидії наркозлочинності Полтавщини отримали інформацію про особу, яка проживає на території Лубенського району та ймовірно тривалий час займалася виготовленням, зберіганням та збутом психотропної речовини – амфетамін. Про це інформує Відділ комунікації поліції Полтавської області .

За даним фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочаті оперативно-розшукові слідчі дії. У ході розслідування поліція обгрунтовано запідозрила у причетності до наркозлочинів місцевого 34-річного чоловіка.

30 травня оперативники управління протидії наркозлочинності під процесуальним керівництвом Лубенської місцевої прокуратури провели санкціонований обшук за місцем проживання та в гаражі фігуранта. У ході проведення обшуків вилучені різноманітні прилади та інгредієнти для виготовлення наркотиків із залишками наркотичних речовин. Також вилучені пляшки й скляні банки із рідинами, схожими на наркотичні, ємності із кислотою, поліетиленові пакети із порошкоподібною речовиною зовні схожою на психотропний засіб амфетамін.  Крім того, вилучено велику кількість різноманітних колб, пробірок, трубок, спіралей, каністр, мірильних стаканів, наркотичні засоби схожі на «канабіс» та «амфетамін» тощо. 

Усе вилучене направлено на експертне дослідження. 

У рамках кримінальних проваджень, відкритих  за ч.2 ст.307 (Збут наркотиків),  ч.2 ст.309 (Зберігання наркотиків), ч.1 ст.310 (Вирощування нарковмісних рослин), ч.1 ст. 313 (Привласнення обладнання призначеного для виготовлення наркотичних засобів) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії. Санкція статей передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 6-ти до 10-ти років із конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ