Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: На Рівенщині відновили могилу полковника Армії УНР
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

На Рівенщині відновили могилу полковника Армії УНР

24 серпня відбулось освячення хреста курінному армії УНР Мирону Кравчуку у Свято-Вознесенській церкві села Бугрин. Україна має багато забутих героїв, що вмирали захищаючи український народ від російської імперії

Один з таких невідомих героїв – Мирон Кравчук. Полковник Армії УНР Мирон Хомович Кравчук (1896 – 1919). Народився в селі Зарічне14 серпня 1896 року. Воював в Армії УНР курінним у чині полковника. Загинув у грудні 1919 року у 23 роки в бою з більшовицько-московськими окупантами на станції Кривин. Похований у с.Бугрин Гощанського району Рівненської області.

Труну з його прахом з Острога до Бугрина ( їхати годину сучасним авто) побратими несли на руках. По дорозі в кожному селі заходили в церкву і відправляли заупокійну службу. Ховали полковника з великими почестями в Бугрині, біля церкви, в труну поклали шаблю, яку подарував Мирону Кравчуку сам Симон Петлюра. За неперевіреними відомостями, на похоронах був присутній С. Петлюра, штаб якого в цей час знаходився у м.Рівне.

Мешканці села Бугрин поставили на могилі Мирона Хомовича Кравчука козацького кам’яного хреста, який радянська влада в 1939 зруйнувала. Але вже одразу після закінчення Другої світової війни місцеві мешканці хрест відновили і до цього часу опікуються могилою українського героя.

УНА-УНСО

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ