Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На росії чергова бавовна: четверо осіб загинуло

Чотири особи загинули внаслідок вибуху, який стався у вівторок на пороховому заводі у місті Котовськ Тамбовської області.
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Такі дані наводять агенції з посиланням на екстрені служби, передає Радіо Свобода. За останніми даними, постраждали 12 людей.

Місцеве видання «База» також пише про чотирьох загиблих. За даними видання, вибух стався у цеху №3 близько 14:00 за московським часом. Після вибуху в приміщенні почалася пожежа, її, як стверджується, вдалося швидко загасити.

Даних про причину вибуху наразі немає. Державне агентство ТАСС цитує повідомлення міністерства з надзвичайних ситуацій про те, що на території заводу стався «хлопок із подальшим займанням». Губернатор Тамбовської області Максим Єгоров заявив, що, за попередніми даними, про диверсію не йдеться, а причиною вибуху нібито став «людський фактор».

Тамбовський пороховий завод, згідно з його сайтом, є «одним із найбільших підприємств промисловості боєприпасів та спецхімії. Він виробляє піроксилінові порохи для всіх видів зброї, артилерійських систем усіх калібрів, що є на озброєнні Сухопутних військ, Військово-Морського Флоту та авіації».

У жовтні 2022 року на Пермському пороховому заводі троє людей загинули внаслідок пожежі у цеху пластмаси. Про причину пожежі тоді не повідомлялося.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ