Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На росії Медведчук очолив ГО "Другая Украина"

У Росії політичний проєкт "Другая Украина" обвинуваченого в держзраді колишнього нардепа від забороненої партії ОПЗЖ Віктора Медведчука офіційно зареєстрували як громадську організацію.
Фото: GETTY IMAGES

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на дані реєстру юридичних осіб РФ.

Згідно з оприлюдненою інформацією, у червні 2023 року був створений громадський рух "Региональное общественное движение "За развитие гражданского общества "Другая Украина". Адреса організації — Москва, Арбат, провулок Кемарницький, 9.

Окрім цього, "Другая Украина" заявила про інтелектуальну власність на товарні знаки: "Настоящая Украина", "Голос другой Украины" та "Другая Украина".

Відповідно до заявлених видів діяльності, "Другая Украина" — громадська нерелігійна організація, а не політична партія, тому вона не може брати участі у виборах до місцевих рад чи до державної думи Росії.

Як вказується на Facebook-сторінці "Другой Украины", головою виконавчого комітету організації став колишній український журналіст Денис Жарких, а головою ради руху є Медведчук.

Раніше "Схеми" розповідали про те, що до "Другой Україны" долучаються політичні коментатори з уже закритих проросійських телеканалів, депутати місцевих рад від ОПЗЖ та обвинувачені у державній зраді й сепаратизмі політтехнологи.

Їм вдалося уникнути покарання і виїхати з території української держави, дехто із них втік після початку повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ