Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На склади боєприпасів у Запорізькій області з безпілотників скинули запальну суміш

У Запорізькій обл. на склади боєприпасів з безпілотників скидали запалювальні суміші.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив начальник прес-служби Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов.

"Вчора, близько 20:20 почалися розриви на території складів в Запорізькій області. Невідомі особи, на сьогоднішній день ці особи не встановлені, проводяться слідчі заходи нашими співробітниками військової поліції, за допомогою безпілотних літальних апаратів скидали запалювальні предмети на територію об'єкта, внаслідок розриву цих запальних об'єктів виникали вогнища загоряння, які складно гасилися", - заявив Селезньов.

"Є у нас один постраждалий, отримав поранення, направили його в госпіталь, де з ним працюють наші фахівці", - повідомили в Генштабі.

"Під час гасіння неможливо було використовувати воду, тому що вона неефективна під час гасіння цих об'єктів. Використовувався пожежний танк, використовували грунт, близько 50 точок загоряння було зафіксовано, весь склад, і наряд, і підрозділ посилення оперативно спрацювали, тому збиток мінімізований", - зазначив спікер Генштабу.

За словами Селезньова, протягом 3 годин йшла боротьба з безпілотними літальними апаратами, які з певною періодичністю діяли на висотах до 400 м.

"Тому говорити про те, що це був нещасний випадок або якась недбалість посадових осіб, не доводиться", - відзначили в Генштабі.

"Наскільки мені відомо, чергова служба застосовувала засоби ППО, застосовувала стрілецьку зброю, але все відбувалося в темну пору доби, складно було зафіксувати. Інформація про тому, що якийсь із безпілотників, які закидали запальні об'єкти, був збитий, у мене такої інформації немає ", - заявив Селезньов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ