Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Сумщині правоохоронці викрили схему незаконної легалізації іноземців

На Сумщині правоохоронці викрили схему незаконної легалізації іноземців. Про це повідомили в прес-службі Держприкордонслужби України.

Державна прикордонна служба України продовжує викривати незаконні схеми на державному кордоні, які налагоджують порушники для здійснення своїх протиправних дій, в тому числі й ті, до яких можуть бути причетні військовослужбовці прикордонного відомства. Всі заходи проводяться у тісній взаємодії з взаємодіючими правоохоронними органами.

Вчора на Сумщині офіцерами внутрішньої і власної безпеки Держприкордонслужби спільно з співробітниками ГВ БКОЗ СБУ м. Київ та Генеральної прокуратури України був затриманий прикордонник одного з відділів прикордонної служби Сумського загону. Правоохоронці затримали його у відділенні  поштового перевізника, коли військовослужбовець саме намагався відправити пакунок. Заходи з викриття правопорушення і причетних осіб проводилися в рамках кримінального провадження за низкою статей ККУ.

У ході огляду пакунку правоохоронці виявили 4 паспорти громадян Азербайджану, 2 машинки для постановки відміток Держприкордонслужби та 7 кліше до дато-штампів прикордонної служби РФ. При цьому у знайдених паспортах були виявлені проставлені підроблені відмітки. В цей день також тривали обшуки у житлових помешканнях даного військовослужбовця та інших, які можуть бути причетними до правопорушення.

По даному факту проводиться службове розслідування, аби встановити всі обставини та викрити усіх причетних до даної схеми осіб. Тривають подальші слідчі дії.

Військовослужбовцю інкримінується вчинення правопорушень за ст. 362, 366, 368 та 369 ККУ. На даний момент прикордоннику винесено запобіжний захід, подальшу його долю вирішить суд.

Відмітимо, що заходи з викриття незаконних схем та недопущення втягування в їх реалізацію військовослужбовців проводиться системно. При цьому Держприкордонслужба чітко спрямовує роботу на викорінення та запобігання корупції серед персоналу відомства. Лише з початку року в відомстві проведено близько 1500 службових розслідувань та перевірок, до адміністративної відповідальності притягнуто майже 1 тисячу осіб. Також кримінальні провадження відкрито відносно більше 70 прикордонників, 38 з них засуджено.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ