Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Тернопільщині псевдоволонтери привласнили 2 млн грн

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури двом особам повідомлено про підозру у використанні благодійних пожертв для особистого збагачення під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України).
фото - пресслужба ОГП

Про це інформує пресслужба ОГП.

За даними слідства, на початку війни брати – уродженці Тернопільщини  звернулися до громадян із закликами про збір коштів на автомобілі, які згодом обіцяли передати Збройним Силам України. За зібрані добровільні пожертви підозрювані придбали для особистого використання автомобілі Range Rover та Audi Q5, а також мобільні телефони та інші матеріальні цінності на загальну суму понад 2 млн грн. При цьому  псевдоволонтери регулярно робили у соцмережах відеозвіти про начебто передачу на території активних військових дій автомобілів та інших речей військовослужбовцям. 

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили незаконно придбані автомобілі, мобільні телефони, понад 200 тис. грн, 37 тис. доларів США, понад 2 тис. фунтів стерлінгів та майже 7 тис. євро.  

Наразі вирішують питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів та накладення арешту на вилучене під час обшуків майно. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в області за оперативного супроводу Управління карного розшуку в Тернопільській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ