Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На "Укрзалізниці" є "Центр забезпечення виробництва": там багатьох затримали

Національне антикорупційне бюро розслідує 19 кримінальних справ за фактом корупції на ПАТ "Укрзалізниця". Про це йдеться у піврічному звіті НАБУ, який роздали журналістам під час прес-конференції директора відомства Артема Ситника. Про це повідомив Укрінформ.

За словами Ситника, найбільше зловживань на підприємстві відбувається під час держзакупівель.

"Залізниця проводить держзакупівлі кожен рік на декілька мільярдів гривень. І там є спеціалізоване підприємство ("Центр забезпечення виробництва" - ред.), за посади в якому завжди йде боротьба. Ми там дуже багато людей затримали, арештували, але робота триває. Іще далеко до того, щоб навести порядок", - зазначив він.

Читайте також: Стратегія розвитку «Укзалізниці", розроблена за Балчуна, буде прийнята - Кравцов

Ситник розповів, що корупцією на Укрзалізниці займається цілий відділ НАБУ. А нещодавно прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у суді домоглися визнання недійсними угод про закупівлю Укрзалізницею пального у компанії WOG.

"Була типова схема: заходить WOG на підприємство "Укрзалізниця", спочатку знижує ціну, щоб виграти тендер, а потім підписується додаткова угода без всяких коливань на ринку палива і перераховуються кошти. Це сотні мільйонів збитків для Укрзалізниці в результаті змови. Зараз ці угоди ми через суд визнали недійсними", - поінформував директор НАБУ.

Він також анонсував нову кримінальну справу за фактом корупції на ПАТ "Укрзалізниця".

Відповідаючи на запитання журналістів, чи фігурує у кримінальних справах вже екс-голова Укрзалізниці Войцех Балчун, директор НАБУ відповів: "Ситуація поки що дуже напружена, і якщо ми знайдемо докази, що причетний і Балчун до цих схем, то, звичайно, ми будемо реагувати".

ukrinform.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ