Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Волині затримали 80 бурштинокопачів, які перекривали трасу на Варшаву

У Волинській області затримали 80 копачів бурштину, які перекривали трасу на Варшаву. Про це повідомляє прес-служба управління МВС у Волинській області.

Під час проведення спецоперації щодо припинення незаконного видобутку бурштину-сирцю на території Маневицького району працівниками міліції затримано 80 копачів-старателей. Переважна більшість із них жителі сусідніх областей. Усіх їх доставлено уМаневицький РВ УМВС України у Волинській області для проведення слідчих дій.

Навколо території, де відбувався незаконний видобуток сонячного каміння були розставлені блокпости із числа працівників міліції та громадських активістів. В рамках кримінального провадження проведено обшуки. Під час обшуків вилучено чотири автомобілі, 200 тисяч гривень, близько 1 кг бурштину-сирцю та інвентар для видобутку бурштину.

Зараз ситуація стабілізована, територію охороняють працівники спецпідрозділів міліції. На даний час проводяться оперативно-розшукові заходи, направлені на встановлення кола осіб, причетних до організації незаконного видобутку бурштину. Загрози для дестабілізації ситуації в регіоні немає, – повідомив начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ